Saltens flora på Internett Tilbake | Logg inn

Bli med på florakartlegging i Tysfjord onsdag 22. – søndag 26. juli 2009!

Prosjekt Saltens Flora vil med dette invitere alle botanikkinteresserte til fire spennende dager med florakartlegging i Tysfjord kommune i Nordland. Det er sjuende året vi arrangerer inventeringssamling i vårt prosjektområde, som strekker seg fra Meløy i sør til Tysfjord i nord.

Tysfjord er en fjord- og fjellkommune sør for Narvik, med dype fjorder inn mot svenskegrensen, kort avstand fra fjord til fjell og en variert og storslagen natur. Her er Norge på sitt smaleste. Berggrunnen er variert, med baserike bergarter mange steder både i lavlandet og fjellet. Kommunesenteret heter Kjøpsvik og ligger om lag ti mil sør for Narvik og femten mil nord for Fauske.

Mye er ennå ugjort i Tysfjord når det gjelder systematisk kartlegging av floraen. I 2004 inventerte vi deler av kommunen vest for fjordsystemet Tysfjorden/Hellemofjorden. I år skal vi konsentrere oss om deler av kommunen øst for dette fjordsystemet. Kommunen har 93 atlasruter på fem ganger fem kilometer. I 77 av disse er det ikke registrert en eneste plante, jfr. www.artsobservasjoner.no. Dette vil vi rette litt på i løpet av de fire julidagene i sommer. Både i Sørfold 2007 og Fauske 2008 kartla vi omlag tretti femkilometerruter, og i enkelte ruter ble det registrert mer en 300 ulike planter.

Vi møtes om kvelden onsdag 22. juli for en felles gjennomgang av opplegget for kartleggingsarbeidet. Feltarbeidet starter torsdag morgen. Under feltarbeidet benytter vi en kartleggingsmetode utviklet i forbindelse med Prosjekt Saltens Flora, som i korte trekk går ut på å registrere floraen i atlasruter på fem ganger fem kilometer. Deltakerne jobber sammen i grupper på 3-5 personer, og hver gruppe inventerer en rute per dag. Gruppene bestemmer selv hvilke ruter de vil ta, og her blir det tatt hensyn til personlige ønsker, både interessemessig og med hensyn til hvor sprek du er. Under registreringsarbeidet benyttes vår lokale kryssliste med norske navn, der hver observerte art krysses minst en gang i hver rute. På kveldstid blir det sosialt og faglig samvær.

Påmelding skjer til Ted Bing på telefon 75 77 45 60, mobil 934 36 911 eller e-post ted@annemone-kjopsvik.no

Påmeldingsfrist er 1. juni, men vi har et begrenset antall plasser, så her er det først til mølla…

Velkommen til uforglemmelige dager i Salten!

13.03 2009- Flere saker

Disse sidene er laget av Lasse G. Dahl, webmaster@lassedahl.com.